Zilveren manchetknopen en een sneeuwstorm

Al jaren gaan wij één keer per jaar naar Düsseldorf om inkopen te doen op een kleine edelstenen beurs. Zo ook afgelopen weekend. Zaterdagavond na sluitingstijd van het atelier vertrokken we samen met de honden richting Düsseldorf. Wij overnachten altijd in een hotelletje vlakbij de rand van de stad zodat we de volgende dag niet zo ver hoeven te rijden.

We beginnen de zondagmorgen altijd met een wandeling in de heuvels en bossen rond deze grote stad, deze keer extra mooi vanwege het prachtige witte sneeuwlandschap. Leuk voor ons maar vooral voor de honden die een groot gedeelte van de dag in de auto moeten doorbrengen. Omdat we al jaren op deze beurs komen kennen we de meeste standhouders en al met al is het zaken doen op een zeer relaxte manier.

En dit is onze buit … carneool, rood koraal, hematiet, jaspis en serpentijn …

kralen van half edelsteen

Mijn handen jeuken bij zoveel moois, wat zal ik er allemaal van gaan maken? De terugweg naar huis viel trouwens niet mee … hevige sneeuwval en gladde wegen …

En wat gebeurde er nog meer in het atelier de afgelopen week? We kregen o.a. een opdracht om zilveren manchetknopen te maken. Inderdaad … wij krijgen regelmatig vraag naar manchetknopen die door ons helemaal naar wens gemaakt kunnen worden. De wens van deze opdrachtgever was … zilveren, rechthoekige strakke manchetknopen met een opstand randje en het monogram van de ontvanger.

Zie hier het resultaat …

Manchetknopen met monogram Jan Kerkstra