Zilver smeden in de buitenlucht

Ondertussen in het atelier …

Kijk nou eens! Eindelijk hadden we een paar warme dagen. Zo lekker dat Jan even buiten aan het werk kon.

Op de foto is Jan een begin aan het maken om een bolling te slaan in een grote zilveren cirkel. Als er een lichte bolling in de cirkel zit wordt hij verder bol gesmeed met een kleinere hamer in het atelier.

We zijn momenteel bezig met een leuke opdracht voor een kaarsenstandaard. Het echtpaar van wie we de opdracht kregen wil de kaarsenstandaard gaan gebruiken in hun tweede huis in Zweden. Omdat het echtpaar van Scandinavisch ontwerp houdt was dat het uitgangspunt bij het ontwerpen. Verder was een wens dat er ebbenhout gebruikt werd. Jan en ik maakte beiden een voorstel en een ontwerp.

Kaarsenstandaard met ebbenhout en zilver

We hebben eerst een prototype gemaakt. Op de foto zie je een kaarsen standaard gemaakt van zwart gespoten grenenhout en een schotel van aluminium. Het houten blok heeft net als het zilver een lichte holling zodat het lijkt of het zilver zweeft. Bij het uiteindelijke ontwerp wordt alles net een slag groter uitgevoerd.

Het ontwerp is van mij. Jan gaat het idee uitvoeren. De bolling in het ebbenhout wordt met een draaibank gemaakt door houtbewerker Klaas de Groot.

We mogen er trouwens 2 maken!