Werk in uitvoering vervolg

Het is echt lente! Gisteren de eerste groene asperges gegeten, met knoflook, olie, pasta en parmezaanse kaas, zo simpel kan het zijn. Ik ben volop in de tuin bezig en de voorbereidingen voor ons 25 jarig jubileum in mei zijn in volle gang. En in het atelier is het ouderwets gezellig druk.

Op de foto hierboven zie je een leuk oud tolhuisje. Het huisje staat op de weg naar het bos en op mijn wandeling met de honden kom ik er vaak langs. Ik probeerde een foto te maken van een ooievaar die op een hoog nest zit links van het huisje.

ooievaar op nest

Toen toch maar een betere positie ingenomen en hier kun je het nest en de ooievaar beter zien.

Werk in uitvoering Jan Kerkstra edelsmid

De opdracht voor een armband die Jan aan het maken is schiet al aardig op. Als je hier klikt kom je bij de eerste foto die ik nam van de armband. Nu is het sieraad in wording duidelijk te herkennen als armband. Nu is ook duidelijk te zien dat de armband in de zelfde stijl wordt gemaakt als onze Toetanchamon ring.

De mevrouw had al een ring en wilde daar dolgraag een bijpassende armband bij. Op de foto hierboven wordt de armband ovaal en op maat gesmeed. De zwarte strepen op de ijzeren tribulet zijn de maten van andere klanten waar we ooit ook een armband voor maakten. Er stonden er veel meer op maar op ten duur slijten de strepen er af.