Villa Augustus

Afgelopen maandag gingen Jan en ik voor een zakelijke afspraak naar Rotterdam. Tijd om Rotterdam te bezoeken was er niet en daarvoor is maandag trouwens een slechte dag omdat de musea en de meeste echt leuke winkels dicht zijn. Deze stad blijft dan dus nog even op mijn “to do” lijstje staan.

Wel had ik een ander plannetje bedacht … namelijk een hapje eten in Villa Augustus! En deze hele leuke ervaring wil ik graag met jullie delen en als tip door geven.

Villa Augustus

De hoge muur rondom Villa Augustus.

Villa Augustus muur

Wat een geweldige naam he? Villa Augustus ligt aan de rand van Dordrecht. Het hele complex; de grote tuin, het hotel en het restaurant is omgeven door een grote hoge muur.

Entree van het hotel. De toren nu hotel, was ooit in gebruik als watertoren.

Villa Augustus hotel entree

Het restaurant van Villa Augustus (het gele gebouw) ligt midden in de groentetuin. Ondanks het vroege seizoen en de vele nog lege bedden, zag de tuin er schitterend uit. Hier wordt koken met de seizoenen letterlijk en figuurlijk in de praktijk gebracht. Daardoor is de menukaart niet heel uitgebreid maar Jan en ik hebben heerlijk gegeten.

Villa Augustus rozen boogjes

Eerst nog een aperitief gedronken op het terras in de zon. Met uitzicht op de tuin, kassen en de voorjaars- border.

Villa Augustus border

Er is een houtoven die gebruikt wordt om allerlei gerechten te roosteren of te bakken. Visjes, duiven, tomaten, bietjes, etc. Vast op de kaart staat pizza uit de houtoven. Om de paar weken verandert die met het seizoen mee.

Het restaurant.

Villa Augustus restaurant

Al met al een heel bijzondere ervaring! Voor meer info ga naar: Villa Augustus.