Stories

Bijzondere kleur

Ida Hulst, Amstelveen
CARNEOLEN KRALEN COLLIER

Vanmorgen in goede orde mijn nieuwe sieraad ontvangen. Wat prachtig die kralen en zo leuk dat deze gematteerd zijn, dat geeft een bijzondere kleur en kan ik eigenlijk overal bij dragen. Als het zonlicht erop valt geeft het een bijzondere kleur. Prima dat het slotje niet zwart is. Vind dit slotje ook mooier, moet alleen nog wat handiger worden om hem om te doen. Ben er heel blij mee, lengte is goed.

En wat heb je het keurig verzorgd in zo’n mooi doosje met kaartjes en ook met de multi-purpose cloth. Heb meteen mijn ringen daarmee opgepoetst en zijn zo mooi geworden.

Verder ben ik geïnteresseerd in de Lapis Lazuli oorbellen. Ben toch van plan om dit jaar langs te komen nu alles weer open is om jullie mooie winkel te zien, en hopelijk zijn deze oorbellen er dan nog.

De ketting kan ik nu op mijn verjaardag dragen, heel fijn dat ik hem al heb.

Lange zilveren oorhangers

Dank voor weer iets moois en bijzonders

Paul van den Bogaert, Utrecht
LANGE ZILVEREN OORHANGERS

Vanmorgen is het pakketje met de oorbellen bezorgd. Vind ze prachtig, in het echt veel mooier, ranker dan op de foto’s nog. Nu Conny nog, later deze week… Komt wel goed, schrijf ik jullie nog. Dankjewel voor maken van zoveel mooie dingen (draag elke dag een ring van jullie)!

Een week later schreef Paul:

Wil je graag laten weten dat Conny de oorbellen prachtig vindt (en ik ook – mooi dat je de sporen van de hamer kunt zien) en de hele tijd gedragen heeft sinds vrijdagavond. Dank voor weer iets moois en bijzonders

Eye openers

Fijne reactie van collega edelsmid Sandra Grootenboer na een: privéles van Jan.

” Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de gastvrije ontvangst, afgelopen maandag.
Eenmaal thuis heb ik wel drie pagina’s tips, ideeën en eye openers in mijn schrift geschreven. Van de hak op tak maar allemaal heel bruikbaar inspirerend. Echt een fijne boost om weer mee verder te kunnen.

Het resultaat van poetsen is een stuk beter nu ik veel minder voorzichtig ben, ook deze letterlijke finishing touch lees je niet in boeken. Het lukte mij gister nog steeds niet om een gat voor een steentje zo te maken dat het klik vast zit, ik blijf oefenen. Het zal me gaan lukken.”

Na 50 jarig huwelijk, nieuwe trouwringen

Dick en Johanna Stolk, Ureterp (foto Dick Stolk)
FOREVER TROUWRINGEN

“Wij zijn heel blij met de ringen “Forever” in Goud en Titanium met de ebbenhouten inleg. Het heeft al voor meerdere bewonderende opmerkingen gezorgd. De hartelijke, warme en ontspannen ontvangst en de moeiteloze aanpassing van een van de ringen achteraf, geven aan dat jullie de bezoekers graag begeleiden in de keuze van een nieuw sieraad.

Na 50 jaar huwelijk nieuwe ringen uitzoeken werd zo heel bijzonder.

Bedankt daarvoor.”

Boven verwachting

Marijke de Feijter en Corstiaan Dekker, Goes
TITANIUM FOREVER RINGEN MET KERSENHOUT

“We waren op zoek naar originele trouwringen en vonden deze online bij The Jewelry Story. Ondanks dat vanwege de afstand ons contact via de mail verliep en we de maat met pasringen bepaalden zijn ze boven verwachting. Marion dacht met ons mee en hield ons steeds op de hoogte van het proces. Superservice!
.
Daarnaast wilde mijn toekomstige man mij bijpassende oorbellen cadeau doen. Dat heeft hij met Jan geregeld en werd tegelijk met de ringen bezorgd.
Het is bijna jammer dat we niet nog meer sieraden nodig hebben, maar als dat wel zo is gaan we weer naar The Jewelry Story!”

Mooi vakmanschap

Mevrouw X, Langeraar
TURKOOIS OORHANGERS

“Heb net de oorbellen in ontvangst genomen. Ze zijn werkelijk prachtig, staan me goed en zijn zeker niet te zwaar. Ben er superblij mee!!!  Weer een staaltje mooi vakmanschap van jullie.”

reversspeld Amphora

Ze vindt hem prachtig

Marjolein, Friesland
AMPHORA REVERSPELD

“Gisteravond heeft mijn vriendin de reversspeld met de amfora die jij hebt gemaakt van haar collega’s gekregen.
Ze vindt hem prachtig en gaat hem dragen bij haar afscheidsreceptie komende vrijdag!

Nogmaals heel veel dank, ook namens de gulle gevers!”

 

Toermalijn collier met gouden sluiting en tussenkralen

Exquisite

Mrs. Jeanne Miserendino, Parijs, Frankrijk
HALSSIERAAD VAN TOERMALIJN

“Oh, it is exquisite! The colors are so vibrant. It is extraordinary how certain beads glow when they catch the light. The gold flat eyes a lovely touch. I also like the weight of it and the smooth feel of the stones. It has been pouring all morning in Paris but now the sun has come out so I can really admire how the colors hold the light.

Thank you. You do really fine work. I hope to visit your atelier some time when I am in the Netherlands.”

Je vous remercie vivement !

Jeanne Miserendino

Grote zilveren ring met Stipjes

Perfect van grootte

Mevrouw Katrien van Roosbroeck, Belgie
RING STIPJE

“Ring kwam in goede orde toe. Hij zit prima en is perfect van grootte. Hartelijk dank voor de vlotte en correcte service.”

trouwringen met hout

Intiem ceremonie

Mevrouw de Anita de Moor en meneer Paa-Nii Lartey, Utrecht
TROUWRINGEN FOREVER

“We zijn zo ontzettend blij met onze ringen. Na ons bezoek aan Koekange, hebben we thuis nog de ringen gepast en uitvoerig bekeken. Nu zitten ze weer in het doosje. We gaan zaterdag (als het lukt) de ringen aan elkaar geven. Misschien heel anders dan de meeste mensen doen maar dat past dan ook wel bij ons.

Nogmaals dank voor de warme ontvangst vandaag. Veel succes op de beurs in Amsterdam komende week.”

Een paar weken later …

“We hebben vandaag de ringen gewisseld. Kon helaas niet eerder. Was een intieme ceremonie. Op een mooie locatie, in de tropische kas in de botanische tuin in Utrecht. Bijgaand wat foto’s. We zijn nog steeds heel blij met de ringen. Nogmaals dank voor het maken daarvan!”

Calatrava Cross cufflinks

I love them !

Mr. Tareq S. Al Ghazzawi, Jeddah, Saudi Arabia
CALATRAVA CROSS CUFFLINKS

“Assalam Alaikum,
Just wanted to inform you that my Cufflinks were just delivered. I love them!!! Thank you for the kind note and the care and attention you gave me to ensure I got my purchase.”

Many thanks again.

Edelsmid sieraadontwerp

Om blij mee te zijn

Mevrouw Frouke van den Berg-Schokker, Den Haag
VAREN HANGER 

“Gisteren bracht Margot de hanger mee: wat mooi! Ik had een bloes aan waar het lichte koord mooi bij kleurde, dus meteen omgedaan. Tijdelijke knoop in de uiteinden van het koord gelegd. Echt een hanger om blij mee te zijn. Ik heb nu goed gezien hoe fijntjes het zaagwerk is, echt mooi. Dank je wel voor dit prachtige sieraad.”

 

Handgemaakte trouwringen met hout

Ook passen ze perfect!

Lisanne ten Hoor en Wietze, Buitenveldert
TROUWRINGEN FOREVER

“De ouders van Wietze zijn langs geweest met de ringen. We zijn heel blij met het eindresultaat, de ringen en gravure zijn erg mooi geworden. Ook passen ze perfect. 
Bedankt voor het mooie werk en goede service!”
.

Ring Remember The Jewelry Story

Echt een mooie Remember ring

Mevrouw Mary Koster, Amsterdam (foto Mary Koster)
RING REMEMBER

“Ik heb de ring zojuist ontvangen, ik vind hem prachtig. Een mooie solide ring met een matte finish, echt een mooie Remember ring. Ik ben er erg blij mee, heel erg bedankt. Mocht ik weer eens in Friesland komen, kom ik graag eens langs.”

De Omhelzing

Werkelijk mooi

Dhr.de Cuyper, België
RING DE OMHELZING

“De ring is vanmorgen bezorgd. De pasvorm is OK! Hij is werkelijk mooi en mijn vrouw is blij met deze ring. Bedankt voor de bezorging.”

Calatrava Cross oorbel

Perfect!

Enrico Fois, Rome, Italie
CUSTOM MADE CALATRAVA CROSS PENDANT

“Pendant arrived, perfect!

Thanks for everything,

All the best.”

Such careful attention

Mrs. Becker, Luxemburg
OPDRACHT VOOR EEN 18 KARAAT GOUDEN REVERSSPELD

“I had a special request for the store, I needed something that no jeweler was able to offer. The product was made specifically for me and the way I wanted it.

Furthermore, customer service is excellent; rarely, if ever have I seen such careful attention in regards to my needs and to my requests, even though I am a demanding person. Marion is a very patient and kind person, she is attentive to all the details.

This store is worth every penny and so much more.
I highly recommend.”

Grote vierkante zilveren ring

Zo’n mooie eye catcher

Pascalle van den Eijnden, Heerlen
OPDRACHT VOOR EEN GROTE VIERKANTE ZILVEREN RING

“Jippie, de prachtige ring is binnen !!! Wat is de ring mooi geworden. Zelfs in het doosje is de ring prachtig … en aan de hand is de ring zo’n mooie eye catcher.
Ik zou in de toekomst heel graag dezelfde bijpassende hanger willen bestellen.”

 

 

Herinneringssieraad

Memory Jewelry

Mrs. Alice Lusk, Frisco, Texas, USA
Volg voor het hele verhaal achter dit sieraden de volgende link: MEMORY JEWELRY 

“I have not taken the necklace off. I can’t tell you how many times I have told the story. Even people who have never met me before comment on its beauty. Every picture of me has the necklace. I will find one that shows it best. Again thank you.”

Calatrava Cross cuff links silver

Het handwerk is herkenbaar

De heer Rob Francot, Amersfoort (foto Rob Francot)
CALATRAVA KRUIS MANCHETKNOPEN

“Veel dank voor de persoonlijke levering van de manchetknopen vanochtend. Ik hoop dat heer Kerkstra weer veilig thuis is gekomen na een ontspannen zomerrit.

Inmiddels heb ik de tijd gevonden om ze uit te pakken en uitgebreid te bewonderen. Ze zijn prachtig! Ze zijn precies zoals ik had verwacht, het handwerk is herkenbaar en dat is heel mooi. Ik zal ze met veel plezier dragen en combineren met mijn horloges.
In geel of roségoud zijn ze vast ook indrukwekkend 🤔.

Nogmaals dank voor de service en het aangename contact.”

Een dag later …

“Vandaag heb ik de manchetknopen voor het eerst gedragen, en ze zijn top. Ik draag nagenoeg dagelijks witte dubbele manchetten en heb een mooie verzameling manchetknopen, alle van hoge kwaliteit. Deze passen naadloos bij mijn stijl. Ik combineer ze met horloges uit mijn verzameling.

In bijlage enkele “actiefoto’s”, kijkt u maar of er iets bruikbaars tussen zit.

Graag tot de volgende keer.”

Broche gemaakt van ebbenhout goud en blauwe saffier

Door iedereen bewonderd

Tevreden klant uit Diemen, mevrouw X
BROCHE MUZIEK BROCHE

“Even te laat, maar toch nog mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Ik ben nog steeds heel verguld met mijn speld ‘Muziek’ (aangekocht op Sieraad Art Fair in Amsterdam) die door iedereen wordt bewonderd. Ook de assistentie bij aankoop houten oorbellen van de Italiaanse maker heeft goed uitgepakt. Hij heeft er prachtige clips aan gezet en ze dragen perfect. Nogmaals dank.”

Zilveren rammelaar met sterrebeeld

Zijn zilveren rammelaar glinstert

Marja en Nanne Jellesma, Oosterbeek

OPDRACHT VOOR EEN ZILVEREN RAMMELAAR MET STERRENBEELD

“Tygo is al weer bijna 1 jaar. Zijn zilveren sterrenbeeld rammelaar glinstert dagelijks in de levensboom op zijn kamertje. Pake Nanne en Beppe Marja vinden het schitterend! In het Fries is er een leuk woord voor rammelaar, namelijk kelbel.”

Ongelooflijk verliefd!

Lisa Mevenkamp & Eva-Lena Dührsen, Gent, België
TROUWRINGEN FOREVER

“Het spijt ons dat we niet eerder hebben geschreven maar de laatste dagen waren een beetje chaotisch. De ringen zijn aangekomen en we zijn er ongelooflijk verliefd op! We zouden ze liefst nu al dragen maar moeten ons nog even gedulden 🙂

Echt hartelijk bedankt voor dit prachtig werk! We zullen eens foto’s van de ringen doorsturen als we in mei trouwen. Allerbeste groeten van twee gelukkige dames.”.

 

 

Ring Sophie met vuuropaal

Ik blijf jullie volgen!

Aukje de Boer, cultuurjournalist, Amersfoort
SOPHIE RING

“Ik heb ring Sophie vanochtend in alle vroegte ontvangen. Hij is prachtig, een plaatje en zit opnieuw -net als de zadelring- als gegoten. Ik draag h’m inmiddels en ben er heel erg blij mij. Dank voor de fijne en betrouwbare service!

Ik blijf jullie volgen!”

Trouwring Forever met diamant

Gastvrijheid!

Marie Christina Nicolas & Jerry Remak, Amsterdam
FOREVER TROUWRINGEN

“We hebben de ringen afgelopen week ontvangen en zijn er super blij mee. Wat is het mooi geworden, en wat fijn dat de graveringen zo mooi zijn gelukt. We wilden jullie nog heel erg bedanken voor de goede begeleiding in het kiezen van de ringen en jullie gastvrijheid ook. We zullen nog heel lang plezier hebben van onze ringen.

Een hartelijke groet van ons en super dat jullie onze trouwringen hebben gemaakt! Ze zijn echt uniek.”

 

 

Ring REMEMBER in zilver en 14 karaat witgoud

Over zorgvuldigheid en vakmanschap

Mevrouw Kriesz, Drachten.
Diverse sieraden waaronder RING REMEMBER en de houten broche KNOCK ON WOOD 

“Het begon allemaal met een inbraak. Het sieradendoosje was leeg en het verdriet groot. Er was dus plaats voor iets nieuws en een moeilijke zoektocht begon. Jan en Marion vond ik zomaar langs de weg, waar hun bord EDELSMEDEN mijn aandacht trok. Het eerste bezoekje aan het atelier werd het begin van een vruchtbare samenwerking, waardoor ik eigenaresse ben geworden van mooie en vooral originele sieraden.

Jan en Marion willen weten wat er achter de toekomstige drager van hun sieraden schuilt en daardoor wordt het resultaat iets heel persoonlijks. Ik zou over al mijn sieraden kunnen vertellen maar moet me beperken. Noemen wil ik mijn Pronkstuk, mijn 50 jaar Samen Zijn ring, het halssieraad gemaakt van kiezels met de bijzondere sluiting, en in de oorsieraden die Jan ontwierp voor mijn dochter is het hem gelukt een deel van haar leven weer te geven! De ontmoeting met Jan en Marion heeft tot veel goeds geleid. Hun zorgvuldigheid, vakmanschap en interesse in de mens achter het sieraad, maakt hen waarlijk tot Edelsmeden.”

Hanger ebbenhout

Meer dan blij

Marleen, Rotterdam
OPDRACHT VOOR EEN EBBENHOUTEN HANGER

“Ik heb de hanger ontvangen en ben meer dan blij met het eindresultaat, echt heel mooi. Ik zal ‘m met veel plezier dragen. De verpakking mag er trouwens ook zijn.

Bedankt voor alles!”

 

 

Gouden ring met vuuropaal aquamarijn en een toermalijn

Nog mooier geworden dan gehoopt

Emma Visser, Wijnjewoude
OPDRACHT VOOR EEN GOUDEN RING MET VUUROPAAL

“Omdat wij dit jaar  25 jaar getrouwd zijn, hebben we een ring laten maken. We kwamen met een idee en Jan en Marion hebben goed naar ons geluisterd. Ik kon uit mooie steentjes kiezen en keurig op tijd was de ring klaar.

De ring is nog mooier geworden dan wij gehoopt hadden.”

Ben er heel blij mee!

Marianne Hulsbergen, Wijnjewoude
Marianne kocht voor haar dochter OORHANGERS FOREVER YOUNG

De dochter schreef ons het volgende … “Als ik mee geweest was om uit te zoeken, dan had ik zeker deze oorhangers gekozen. Ben er heel blij mee!”

2 meter lang collier Natuur

Absolutely beautiful!

Alice Lusk, Texas, US
Alice send us jewelry to repair and she bought LONG NECKLACE NATURE

“The jewelry arrived today and everything is perfect and absolutely beautiful! The ring has my birth stone so it is even more special now.”

Bonte Stoet 16 mm. magneetsluiting zilver

Gelukkig met mijn nieuwe aanwinst

Agnes Jonkers.
HALSSIERAAD BONTE STOET

“Halssieraad “Bonte stoet” is door mijn familie zeer goed ontvangen. Mijn keuze werd geprezen. Ik ben zelf erg gelukkig met mijn nieuwe aanwinst. Heel veel dank voor de sfeervolle, lieve en uitermate informatieve ontvangst in jullie atelier.”

Mega-blij met mijn nieuwe Calatrava manchetknopen !

Winfried Hallerbach, Rotterdam
CALATRAVA KRUIS MANCHETKNOPEN

“Hartelijk dank voor de perfecte service en het vakmanschap dat jullie hebben gestoken in het vervaardigen van de zilveren Calatrava manchetknopen. Ze zien er schitterend uit, je kunt zien dat ze met liefde voor het vak zijn gemaakt en tot in het kleinste detail zijn afgewerkt. Ik heb ze van mijn echtgenoot Jaap Jan van Hamburg gekregen en ze zij zijn nu mijn favoriet. Inmiddels heeft een collega van mij ook een paar bij jullie besteld en het zou me niet verbazen als er meer volgen !

Handgemaakte trouwringen met hout

Helemaal tevreden.

Pieter Jan de Boer en Johanna Jongeneel
TROUWRINGEN FOREVER

“De reactie liet even op zich wachten, want we wilden het pakketje pas open maken als we samen zouden zijn. En dat was vandaag.

We zijn heel blij met de ringen! Helemaal tevreden. Ook bedankt voor jullie vriendelijke ontvangst in het atelier. Het is een mooi plekje, zo in het Friese land. We waarderen zowel jullie vakmanschap als de service enorm.”

Lange zilveren oorhangers

Ze staan leuk bij elk jurkje!

Cobi Slingerland, student.
LANGE ZILVEREN OORHANGERS

“Ben echt super trots op m’n sieraden. Ze staan echt leuk bij elk jurkje!  Al veel complimenten gehad.”

Super mooi

Ed en Lieke, Enschede
ZILVEREN SERVETRINGEN

“We hebben de servetringen ontvangen; supermooi zijn ze geworden, we zijn er echt heel blij mee! Wat ik heel bijzonder vond bij jullie is het vertrouwen dat jullie in ons stelden, geen zakelijke instelling naar ons toe. Maar ook het stukje van zorg dat in het pakketje verwerkt zat, zoals, poetsdoeken, papier, tasje, kleuren op elkaar afgestemd, echt heel leuk!! Dit alles straalt warmte uit; wij hebben de hele afwikkeling als heel prettig ervaren!”

Long necklace HIP TO BE SQUARE wood and red coral

Geweldige service

Janny Wouda,  Diepenveen
Diverse sieraden waaronder HIP TO BE SQUARE halssieraad

“Het halssieraad is vandaag al bezorgd, mooi op tijd om het met het feest te kunnen dragen! Ik ben nog steeds erg blij met mijn “Hip to be Square” halssieraad, ik draag het vaak. Het sieraad geeft me meer zelfvertrouwen, leuk he? Jullie service is geweldig, bij reparatie komt het sieraad per kerende post retour.”

Forever trouwringen witgoud met hout

Lekkere koffie

Saskia Theuns en Dick Eskes, Brummen.
TROUWRINGEN FOREVER

“Wij zijn niet zo van sieraden. Maar na 25 jaar samenwonen vonden we het tijd worden voor een ring. Iets moois van goud en hout dachten we. Al googelend kwamen we bij de jewelry story terecht. Mooie strakke ringen met nét dat extra’s dat we zochten. Na een bezoek aan het atelier (lekkere koffie, Jan) was de beslissing snel genomen. Sinds vorige week kan iedereen zien dat we 25 jaar samen zijn, uitgedrukt in goud en hout.”

Nog mooier dan het plaatje!

Annelies Kuijper, Haarlemmerliede. Raadsgriffier
BROCHE THE WALL

“Het pakje is net bezorgd en toen we de broche uit het doosje gehaald hadden, waren we blij verrast. Hij is nog mooier dan op het plaatje!! Op het pas gekochte jasje past hij wat minder, omdat dat een zwarte ondergrond is en het hout dan wegvalt, maar ik zal de broche zeker op andere kleren met trots kunnen dragen.”

necklace handmade 2 meter long wood

Showing off Hip to be Square

13Threads, Unique handmade clothing and accessories, Edinburgh, Scotland
HIP TO BE SQUARE IN 2 METERS LONG

“A small note to say how wonderful my new Hip to be Square necklace is!  Thank you so much. It is the most incredibly beautiful, unique piece of jewellery ever.”

Erg mooi doosje ook

Sandra en Ger van Wersch, Den Dungen
TROUWRINGEN FOREVER IN TITANIUM MET EBBEN- EN KERSENHOUT

De ringen zijn zojuist bij ons bezorgd. Ze zijn prachtig, we zijn er helemaal blij mee!

Dank voor het zorgvuldige verpakken (erg mooi doosje ook!) en verzenden.

Hartelijk dank voor de zorgvuldigheid

Maya Hofstra, Amersfoort
OORHANGERS MET GROENE JADE

“Vanmiddag kon ik mijn pakketje afhalen. Het kwam allemaal goed op een ander servicepunt. Prachtig, ben er heel blij mee. Formaat, de afwerking en de vormgeving . Heel mooi. Ik heb net mijn haar in de verf, maar zal een foto sturen als ik ze draag . Hartelijk dank voor de zorgvuldigheid.”

Blij, verrast en licht geëmotioneerd

Dick en Johanna, Ureterp
HANGER GEMAAKT VAN 2 OUDE TROUWRINGEN

“Wij waren erg blij, verrast en licht geëmotioneerd bij het in ontvangst nemen van de hanger gemaakt van de trouwringen van onze (schoon-) ouders. De hanger met ebbenhout en cederhout geïnspireerd op de broche “Peper en Zout” die Jan al eerder had gemaakt krijgt een extra dimensie door de gouden staafjes die onze kleinkinderen symboliseren. Prachtig!”

Perfect en mooie vormgeving

Mevrouw Helma Ham, Voorburg
ZILVEREN RUIT RING METWALNOTENHOUT EN BIJPASSENDE OORHANGERS

Eerst bestelde mevrouw de Ruitring.
“De ring is binnengekomen. Het is een prachtige ring en de maat is goed. Qua vorm voelt het prima om de ringvinger! Ik denk dat de maat van de ruit ook geschikt is voor de oorbellen.”

En later ook bijpassende oorhangers.
“De oorbellen zijn binnen. Ze zijn prachtig, helemaal naar wens! Dank voor de klantvriendelijke oplossing en ik volg jullie op Instagram. Wie weet zie ik binnenkort weer iets dat bij mij past. Ik stuur ook een foto mee van de oorbel. Ik heb ze vandaag in, gecombineerd met de ring en een horloge. Perfect en mooie vormgeving.”

 

Overtreft de verwachtingen

Goske Sietzema en Jeroen Kemna, Elst
GOUDEN TROUWRINGEN MET LAPIS LAZULI

“De ringen zijn fantastisch en overtreffen de verwachtingen. Wat is lapis lazuli toch mooi! Ik moet nog wel wennen, want ik heb nog nooit een ring gedragen …
Goske en ik hebben het doosje samen geopend, de ringen omgedaan en elkaar een hand gegeven. Na 36 jaar eindelijk een trouwring.”

Titanium trouwringen met hout

Echt een super service

Stasja en Martijn, Vinkeveen
TITANIUM FOREVER RINGEN

“Vorig jaar zijn we bij jullie geweest om onze ringen uit te zoeken. Vanwege de Lock down werd helemaal speciaal de ringen bij ons thuisgebracht, echt een super service.
Vanwege de corona hebben wij onze trouwdag moeten verplaatsten en zijn niet 9april maar 30september getrouwd. Het was ondanks alles en met een kleiner gezelschap een geweldige dag met veel liefde. Bij deze wil ik jullie nogmaals bedanken voor de mooie ringen en de goede service we zijn erg blij met onze ringen en hebben vele leuke reacties gekregen.”
Halssieraad NIO

Ik ben er heel blij mee!

Mevrouw F. van den Berg, Zwolle
HALSSIERAAD NIO

“Vorig jaar werd ik 75 en vroeg aan familie en vrienden een bijdrage om daar een sieraad van te kopen als herinnering aan het feest. Ik had bij Marion en Jan de ketting Nio al eens gezien en heb meerdere keren via de site weer gekeken en bedacht iedere keer hoe mooi ik hem vind. Door corona kwam er niets van om nog eens te gaan kijken, toch heb ik hem besteld. Hij kwam prachtig verpakt aan, door toeval precies op mijn 76e verjaardag! Hij staat heel mooi op mijn zwarte jurk. Ik ga hem ook dragen op een witte overhemdblouse, lijkt me leuk staan. Ik ben er heel blij mee!”

Ik ben niet zo van de juwelen

Brecht Terpstra, Friesland
HANDGEMAAKTE ZILVEREN HAARVORK

“Een tijdje terug vroeg ik Jan en Marion of zij voor mijn steeds langer wordende lokken (want in geen tijden naar de kapper en nogal in het oog springend) een haarvork wilden maken. Als kadootje om te vieren dat @zij_van_bryk (op Instagram) mij zo ongelooflijk veel leuks brengt. Waaronder bijzondere ontmoetingen met mensen die prachtige dingen maken.

Ik ben niet zo van de juwelen en dus heb ik een tijdje moeten oefenen, dit sieraad wil ik natuurlijk niet verliezen. Inmiddels de slag te pakken en weer vrij zicht op de naaimachines. Tijd voor een show-off!

De samenwerking met Jan en Marion was zoals verwacht een feestje. Dolgelukkig met dit prachtig gesmede pronkstuk! En het meesterteken maakt het natuurlijk helemaal af! Neem vooral eens een kijkje bij dit creatieve stel, en wees lief voor jezelf én voor elkaar”

 

 

Schitterende service van begin tot nu!

Eveline Kuijk, Braintree Essex, Engeland
RING VAN ZILVER MET EEN MAANTJE VAN GOUD

“Wat een mooie ring, ben er dol op! Blijft om mijn vinger! Goede maat, draait niet! Schitterende service van begin tot nu! Top top top! Nogmaals ben heel blij en ga denken voor een volgende bestelling ! Ik heb vaak naar mijn hand gekeken met de mooie ring! Glinsterend in de zon. Heel mooi! 

Zal het doorgeven aan mijn vrienden en reclame maken voor jullie zaak! Dank voor alle goede zorgen! Echt ik was impressed! Ik weet zeker dat ik nog meer opdrachten voor jullie zal hebben in de toekomst!”

Grote vierkante ring met onyx

De ring zit als gegoten!

Joy Besseling, Obdam
GROTE VIERKANTE RING MET ONYX

“Wat zijn wij blij! En vooral mijn moeder natuurlijk, ze wist niet wat haar overkwam. De ring zit als gegoten! Als de corona crisis weer een beetje voorbij is komen we graag een keertje langs. Hierbij ook nog een foto!”

“Het is nou eenmaal een prachtig verhaal geworden van de gestolen ring tot de motorrit naar jullie atelier om de ring op te halen. Ik ben nog altijd heel blij dat ik jullie gevonden heb, het had zo moeten wezen!”

“Het is een mooi verhaal dit!
Hopelijk tot snel!”

 

Zeer snelle en zeer correcte afhandeling

Nicolas Huysmans, Leest België
TROUWRINGEN FOREVER MET KERSENHOUT

Heb de ring goed ontvangen, waarvoor dank! De ring is gewoonweg perfect, zit goed en is prachtig. Nogmaals bedankt voor de zeer snelle en zeer correcte afhandeling! Jullie horen later nog zeker van me, altijd handig voor een cadeautje of dergelijk voor de toekomstige vrouw

Bedankt! (Zeer maar dan ook zeer gelukkige klant)

 

Ik vond het best spannend

Berend Coenraad, Apeldoorn
REPARATIE VAN EEN ZILVEREN ARMBAND.

Het barnsteen in de armband was beschadigd. Om de armband een meer eigentijdse look te geven hebben wij op verzoek van de klant ebbenhout (zie bovenste foto) in de armband gezet.

“Allereerst hartelijk dank voor de zo vriendelijke ontvangst vanmiddag. Een mooie plek voor een fraai ambacht. Ik vond het best spannend. Ik ben namelijk a-technisch en hoewel ik visueel goed in mijn hoofd heb wat ik mooi vind, lukt mij het maar zelden om dit zo over te brengen dat het resultaat mij echt blij maakt. En nu ook nog slechts per mail eea uitgelegd …. Ik ben uiterst content met het resultaat. Werkelijk exact zoals ik het mij had voorgesteld. Chapeau voor het vakmanschap Jan en Marion dank voor de vlotte en vriendelijke communicatie.

Binnenkort geef ik het wederom aan mijn vrouw cadeau, maar nu in een geheel nieuwe gedaante. Ik ben benieuwd naar haar reactie maar verwacht dat het ook haar blij zal maken. Vanzelfsprekend laten we jullie weten hoe zij & onze kids en haar vriendinnen op jullie fraaie stukje vakmanschap zullen reageren.

Ongetwijfeld tot een volgende keer.”

Een paar weken later schreef Mevrouw Marga Stukje – Grootjans ons het volgende.

” Zeer blij verrast was ik met het verjaardagscadeau van mijn man. De armband heb ik lang geleden gekregen en weinig kunnen dragen omdat ik het slot niet vertrouwde. En hij heeft de laatste jaren vooral in een la gelegen vanwege een gebroken steen. Nou ja, jullie hebben hem in die staat gezien. Wat is mijn armband prachtig geworden. Hartelijk dank voor de zeer geslaagde make-over. Ik ben er erg gelukkig mee.”

 

Ring BIG BROTHER zilver goud en opaal

Symbool voor een nieuwe fase

Mevrouw M. Bakker, Goes
Ring met een Maantje van goud en een opaal

“De ring is aangekomen en ik ben er heeeel blij mee. Hij past prima en zit prettig. Ook de steen komt mooi tot zijn recht.

Ik wil je heel hartelijk danken Jan voor alle moeite die je hebt genomen om deze mooie fonkelende en draagbare ring te maken. Ik word er blij van!
Het staat voor mij ook symbool voor een nieuwe fase en los laten van een stuk geschiedenis.”

Prima service!

Mevrouw Iskje Hovinga, Bakkeveen

“Jan de “nieuwe” ring die je voor me gemaakt hebt uit twee oude ringen is prachtig geworden! Service: Prima. Fijne communicatie over het nieuwe ontwerp en de reparatie van diverse sieraden. Dus het kon niet beter!

NB : Sieraden door jullie gemaakt, zijn zeker het bekijken waard in jullie atelier!”

Toetanchamon

Helemaal naar wens!

Mevrouw Ans Allers, Roermond
TOETANCHAMON RING

“De ring is helemaal naar wens! Mooi verpakt, helemaal super. Ik ben er echt heel blij mee. Bedankt en tot een volgende keer! Misschien begin volgend jaar de Nio ketting!”

Trouwring handgemaakt FOREVER geelgoud en kersenhout

Nogmaals dank, ook voor alle fijne communicatie

Rienke en Eelco, Hilversum
TROUWRINGEN FOREVER

“Gisteren hebben we de sieraden ontvangen. Super mooi geworden, we zijn er heel erg blij mee!!!  Wij wilden jullie nog laten weten dat wij ontzettend blij zijn de weg naar jullie atelier gevonden hebben. We vinden de ringen supermooi en jullie gastvrijheid, uitleg en geduld hebben wij erg gewaardeerd!

Nogmaals dank, ook voor alle fijne communicatie.”

Wedding rings white gold wood inlay

Ze zijn echt perfect

Isabelle en Steven, België
TROUWRINGEN FOREVER

“Onze ringen zijn gisteren aangekomen en ze zijn echt perfect ! We kunnen al niet wachten tot 24 okt. om ze aan te doen. Heel erg bedankt voor de aangename contacten en het professionalisme. Jullie zijn echt gepassioneerd en dat is geweldig !”

13threads wearing The Jewellery Story necklace

Genieten van mijn mooie ketting

Mevrouw J. Vermeij
KETTING NATUUR MET LEREN SLUITING

“De ketting is binnen!! Geweldig zo mooi!!!

Ik ben direct gaan passen met verschillende kledingstukken. Een hele mooie aanvulling daarbij.
.
En nu ga ik nog even verder dromen van een hele lange ketting van verschillende donkere houtsoorten, ik zag op jullie site dat een kraal gedeeltelijk met zilver was omvat. Twee jaar geleden heb ik hierover met jullie gesproken tijdens jullie expositie in de Westergasfabriek. Ik weet alleen nog dat jullie vertelden dat dit wordt gemaakt in opdracht. Misschien kunnen jullie mij hierover iets meer vertellen.
.
Allereerst ga ik dit weekend en komende tijd genieten van mijn mooie ketting.”
Verandering van Oma's ring

.

De trouwring van Oma

Familie Hoogsteder
Opdracht om de oude trouwring van Oma te veranderen.

“Vandaag is de vriendin van mijn zoon ten huwelijk gevraagd. Ze was dolblij met de ring en hij past perfect! Fijn he?”

Kleine oorstekers van goud

Immediate attraction

Luba Grantcharova, Richmond Hill, Ontario, Canada.
KORAALTAKJES OORSTEKERS

“The moment I saw the Coral Twigs earrings, there was an immediate attraction that made me to purchase them online. The more I looked, the stronger the attraction and feeling of a design, holding some special, personal meaning for me. Delivery time to Canada was much shorter than expected. Doing business with Jan and Marion was a pleasure.

The package arrived with tokens of personal touch along with the uniquely handcrafted earrings. I have ordered them in silver and like the finish, which ‎is matted but not dull, bright but not shiny. These earrings sit nicely on my ears and orientation can be adjusted to fit different shapes and preferences. I am very happy with this purchase. Thank you Jan and Marion!”

Bonte Stoet 16 mm. magneetsluiting zilver

Bonte Stoet

Ytje Klooster, Friesland
COLLIER BONTE STOET

“Heel blij met mijn collier Bonte Stoet even oefenen met de sluiting maar het lukt. Ook nog zeer blij met mijn andere sieraden die jullie voor mij gemaakt hebben.
En natuurlijk de hartelijke ontvangst. Hartelijk dank.”

Elke dag blij met onze keuze

Rob en Viola
TROUWRINGEN FOREVER

“Rob en ik hadden een fantastische bruiloft, mede door onze prachtige ringen!
We hebben een geweldige buitenbruiloft gehad en ik ben nog elke dag blij met onze keuze voor de prachtige ringen met hout. Nogmaals dank voor jullie goede zorgen!”

 

Gouden oorbellen met Lapis lazuli

Pure delight

Mr. Ron Weber. Elk Grove Village, Illinois, USA
Terugkerende klant. Meneer kocht diverse sieraden, waaronder de:
CALATRAVA CROSS REVERSSPELD en de LAPIS LAZULI OORHANGERS

“I’m so grateful that I happen to find The Jewelry Story when searching for fine art/jewelry. The passion & pure talent in this craft is incredibly clear each time I’ve purchased & opened items created from Marion & Jan. The professionalism & responsiveness is equally matched with their natural God gifted talent.

I want to shout out to the whole online world community & bring awareness to this store; as they deserve it. It would be no surprise to me to find out that the top designers & even the global giant, Apple, are taking notes from Marion & Jan on a model business to even the packaging. Seriously the delivery of the packaging, without giving out any spoilers, is such a pure delight, inspirational innovation & attention to detail.

From a fellow designer, (architect), that speaks the language of art & creation, I admire The Jewelry Story.”

Article in the Dutch newspaper AD about bracelet Black Beauty

Wat een Beauty

Piet van der Wildt, Montfoort. Beeldhouwer
ARMSIERAAD BLACK BEAUTY

“Als ik iets heel bijzonders heb gezien, krijg ik het niet uit mijn gedachten.

Dat is precies wat er gebeurde nadat ik jullie sieraden had gezien, tijdens een expositie in het Museum de Buitenplaats. Met name het armsieraad, “Black Beauty”, een prachtige combinatie van zilver met ebbenhout.

Het afgelopen jaar vaak jullie website bezocht en uiteindelijk extra informatie opgevraagd. Toen ik hoorde dat er zelfs een bredere uitvoering beschikbaar was;
“The Big Black Beauty” kon ik niet langer wachten. Het resultaat is fantastisch.”

hanger van ebbenhout

Warm welkom!

Marja, Goes
OPDRACHT VOOR EEN EBBENHOUTEN HANGER MET OPAAL

“Het was ontzettend fijn het sieraad persoonlijk bij jullie in het atelier op te halen zaterdag. Het was een warm welkom en ook heel leuk wat meer te horen over jullie werk en alle prachtige materialen.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze opdracht heb gegeven en dat het zo’n mooi en bijzonder (mannelijk) sieraad is geworden! Helemaal zoals ik het bedoelde. Het voelt heel goed om op deze manier mijn gevoel voor mijn partner te onderstrepen. Hij is er heel blij mee en het voelt heel goed om het te dragen.

Nogmaals hartelijk dank voor de fijne manier van overleggen en zo een mooi en heel speciaal cadeau te kunnen geven.

Wie weet komen we nog eens voor iets anders bij jullie aankloppen. Heel veel succes met jullie atelier.”

 

Super gave vuuropaal

Cobi Slingerland
SOPHIE RING

“Ik ben al een aantal weken de trotse eigenaar van deze prachtige ring. Wat ben ik er blij mee. Hij past helemaal bij mij, het bewerkte zilver en de super gave vuuropaal. Ik vind het nog altijd zo bijzonder hoe Jan het zilver heeft bewerkt met de granulatie techniek op het vuur en op het gevoel, dat maakt de ring extra uniek!

Bedankt voor alle liefde die jullie in de mooie sieraden stoppen.”

Big silver brooch hand made

Ben er zo blij mee!

Hanneke Scot, Heerenveen

BROCHE VAREN

“Die broche vind ik zo’n succes dat ik even opstuur hoe ik hem ook ga dragen.
Ja een nieuwe manier, anders dan rond mijn hals.
Op dit vest droeg ik een paarse plastic klip maar dit is natuurlijk veel mooier.”

Wauw, wat zijn ze prachtig!

Mevrouw MD
In opdracht gemaakt: CALATRAVA KRUIS OORSTEKERS  in rood goud. En de OORSTEKERS KNOEST

“Wauw, wat zijn ze prachtig!
En nee, jullie krijgen geen retourzending haha, want de “Knoest” oorstekers zijn schitterend. Jullie hebben er overigens een heel goede foto van op jullie site staan.
Echt wat ik er van verwachte. Heel apart. Ik ben al een hele poos op zoek naar oorbellen en nu bij u zomaar 2 paar gevonden en helemaal gelukkig mee!

Hartelijk bedankt voor alle moeite, inzet en het prettige contact.”

Beeldje levensspiraal titanium

We are stardust

Léon

In opdracht gemaakt:

LEVENSSPIRAAL SCULPTUUR

“s ‘ Morgens vroeg toen ik naar beneden ging heb ik het beeld in me opgenomen. Ik kan er dan niet gelijk woorden bij vinden, daar heb ik tijd voor nodig… Op de fiets naar Zwolle kreeg ik de woorden erbij. Wat voor mij centraal in de betekenis van de woorden is, dat is het geaard zijn en blijven. Omdat ik vanaf mijn vijftiende zing, zal het je niet bevreemden dat ik de betekenis terug vind in een frase van een songtekst. Waarbij de tekst ook heel symbolisch gezien kan worden. In ieder geval door mij …

Als je op You Tube zoekt naar Joni Mitchell en het nummer WOODSTOCK krijg je het zelfde gevoel er bij. De tekst waar het mij om gaat is: ” We are stardust (a million years of carbon) / we are golden (caught in a devill’s bargain) / and we got to get ourselves, back into the garden …”

Elke zin heeft zo zijn symbolische betekenis, we zijn hier een fractie van een fractie en kunnen het maar 1 keer opmaken die tijd. Golden, caught in a devill’s bargain. “We got to get ourselves back into the garden” zelf de aansluiting maken met de levensdrang / moed/ lust en aarden met het zelf en moeder aarde … Deze tekst kwam bij mij op kijkende naar het beeld, er gebeurt een heleboel in een mensen leven, de verbinding met de aarde is dun, we moeten niet denken dat we er boven kunnen zweven, zonder contact met onszelf en de oorsprong …”

Zilveren ring met een paarse steen

Ik vind hem prachtig

Paul van den Bogaert, Utrecht

DE RING MET DE PAARSE STEEN

Het voelt als nieuw en ook weer niet

Paul van den Bogaert, Utrecht

“Vond het bijzonder om te zien waar jullie je prachtige sieraden maken en ook door jullie zo hartelijk onthaald te worden.

Ben heel erg blij met mijn ring en armband, dat wil ik jullie allereerst vertellen. Kan niet zo een twee drie formuleren wat het doet zulke mooie sieraden te dragen – het voelt als nieuw en ook weer niet, alsof het altijd al zo moest zijn, maar ik wist dat alleen nog niet.”.

Prachtige vertaling

Olaf Burlage, student architectuur

In opdracht gemaakt:
ZILVEREN SERVETRING MUSEUM BILBAO

“In mijn ogen is de servetring een zeer verfijnde extractie van het Guggenheim-museum in Bilbao. De vervorming en de verplaatsing van het zilver is een prachtige vertaling van het lijnenspel zoals die zich voordoet in de gevel van het Guggenheim. De drie zijden die contrasteren in hun matte- en glanzende afwerking maken duidelijk dat deze servetring staat voor het titanium kunstwerk gemaakt door Frank Gehry.

Ik ben ontzettend blij dit cadeau te mogen ontvangen en ik heb veel bewondering voor de makers die een greep van het gebouw zo verfijnd hebben kunnen weergeven in deze servetring.”

Niet bij tuinieren

Ans Smit

RING LABYRINTH

“Het is alweer vier weken geleden dat ik tijdens de open dagen in jullie atelier op bezoek was. Ik kocht de ring Labyrinth. Ik ben er erg blij mee en dagelijks schuif ik de ring aan mijn linker ringvinger. Ik draag hem niet bij tuinieren of huishoudelijke karweitjes en kokkerellen e.d. met het gevolg dat ik hem al een paar keer heb gemist, vergeten om te doen. Al een aantal keren hoorde ik : Oh, wat een mooie ring ! Zelfs van wildvreemden ! Dan vertel ik uiteraard over The Jewelry Story.”

Trouwringen FOREVER in geelgoud met kersenhout

Precies wat we wilde

Marit en Japer, Arnhem

TROUWRINGEN FOREVER IN GEELGOUD MET HOUT

“Gisterochtend vroeg zijn onze ringen keurig bezorgd. Wij zijn heel erg blij met het resultaat het is precies wat we wilde. Heel erg bedankt voor het maken en de fijne en goede service.

Wij raden jullie aan iedereen aan.”

 

TOETANCHMON RING

“De hele dag moet ik naar mijn vinger kijken met de mooie ring. Hij past nu perfect en ik ben er héél blij mee.

Het was erg leuk om gistermiddag uw atelier te bezoeken. Ik was het al lang een keer van plan maar het was er nog niet eerder van gekomen. De aanpassingen die meneer Kerkstra aan mijn ring heeft  gedaan zijn geweldig, hij past nu perfect! Ik ga hem met heel veel plezier dragen en met trots aan iedereen laten zien natuurlijk!

Ook heb ik in uw atelier weer veel moois gezien. Graag kom ik nog eens uw atelier bezoeken in de toekomst.”

Zilveren manchetknopen met notenhout

Bedankt voor de mooie trouwringen

Johan en Anouk Loeffen-Laurijssen, België

TROUWRINGEN FOREVER en MANCHETKNOPEN

“We wilde jullie via deze weg nogmaals enorm bedanken voor de mooie trouwringen en de manchetknopen. De ringen dragen we inmiddels na onze trouwdag met heel erg veel plezier.”

 

Ring met ebbenhout

Mijn ring in China

Joke en Rinze Rijpkema

In opdracht gemaakt: EEN STOERE RING VOOR JELLE

“We kregen jullie nieuwsbrief toegestuurd en tot onze verrassing stond er een leuk verhaal over de ring van Jelle in samen met een paar prachtige foto’s. De ring is inmiddels in China, samen met Jelle. Vorige week woensdag is hij vertrokken en hij heeft het er inmiddels reuze naar z’n zin. We hebben jullie nieuwsbrief naar hem doorgestuurd en hij heeft enthousiast gereageerd: “MIJN RING jee”.

Hij is geweldig trots op zijn stoere ring. En de nieuwsbrief zal nu ongetwijfeld ook rondgaan op de universiteit in Shanghai.”

Helemaal mijn smaak

Marianne Hulsbergen, Wijnjewoude

ZILVEREN BRIEFOPENER

“Ik wil even laten weten dat ons cadeau, de briefopener, heel goed is ontvangen. Mijn broer was er erg blij mee. ‘Helemaal mijn smaak…’ was zijn reactie.
Dank voor de openheid om eventueel te kunnen ruilen of zelfs het geld weer terug te kunnen krijgen. Dat gaf veel ruimte om dit te kunnen kiezen.”

Broche Varen in zilver met kersenhout

Little Dutch Dudes

Dan Rodriguez, Odessa, Florida,USA. Houtbewerker
In opdracht gemaakt 2 zilveren VAREN BROCHES

“Wow… you two guys are amazing … forget that your craftsmanship is flawless, your design and creativity are off the charts … bravo you little Dutch Dudes … those two pins are great!”

trouwfotograaf Pixel Us trouwringen FOREVER

OH MYYYYY GOOOOOOOD!!!!

Isabelle Cazalles, Lille, Frankrijk

TROUWRINGEN FOREVER

“Yay we got the package eventually! The ring is perfect, it’s so pretty, it fits perfectly, it is just great! Thanks so much for the kind notes and for your wishes! We’ll make sure to send you pictures of our wedding thanks again for everything. OH MYYYYY GOOOOOOOD!!!! It is so so so beautiful, you can’t imagine how fond of this ring we are. It is so gorgeous! We really, really, really love it and I can’t thank you enough.”