Sieraden maatwerk

Hoe gaat dat eigenlijk als je een sieraad wilt laten maken bij ons atelier? Naast onze eigen collectie handgemaakte sieraden, maken we natuurlijk ook sieraden speciaal voor de klant. Er zijn verschillende termen voor, zoals sieraden maatwerk of in opdracht iets laten ontwerpen.

De tekening hierboven ging naar een mevrouw die graag gouden oorhangers wil laten maken. Ze wil oorhangers met daarin een witte opaal. De achtergrond van een witte opaal kan roze, blauw of groen zijn. Mevrouw wilde graag een opaal met een groene achtergrond. Deze worden nu speciaal voor haar geslepen. In een gesprek met de klant proberen we een idee te krijgen over wat hij of zij mooi vindt. We hebben het dan bijvoorbeeld over verschillende vormen en lengtes. Daarna wordt er een tekening gemaakt met 3 ontwerpen waar de klant uit kan kiezen.

Als de keuze is gemaakt wordt de tekening verder uitgewerkt op ware grootte en kunnen we een prijsvoorstel doen. Het hangt er een beetje vanaf hoe druk we het hebben in het atelier, maar meestal is het sieraad binnen 2 weken klaar. Terwijl we het sieraad aan het maken zijn is het mogelijk voor de klant om te komen kijken en voor eventueel overleg. Betaling komt pas als we zeker weten dat de klant tevreden is.

Wilt u nog een voorbeeld zien van sieraden maatwerk? Volg dan deze link: Oorhangers met Lapis Lazuli