Scandinavisch ontwerp

Ooit lang geleden woonden we in de Verenigde Staten van Amerika.
Om precies te zijn woonden we in de middle of nowhere in een piepklein plaatsje in Watkinsville in de staat Georgia.

Net als nu hadden we ons eigen Atelier en maakten we onze eigen serie handgemaakte sieraden. We verkochen onze sieraden via galeries en namen deel aan veel Art Fairs.

Op Art Fairs ontmoet je altijd veel mensen, mensen die veel complimenten en opmerkingen over onze sieraden maakten. De meest voorkomende reactie die we hoorden was: “jullie sieraden zien er zo Scandinavisch uit” … en ik had altijd het gevoel dat mensen moesten wennen aan de strakke lijnen van onze sieraden.

Broche Confetti met z’n strakke lijnen. Ontwerp van Atelier The Jewelry Story

Ik moest aan deze opmerkingen denken toen ik las dat het Finse merk Marimekko weer een nieuwe flagship store opent in New York in oktober 2011. En … de planning is om nog 18 nieuwe Marimekko winkels te openen in belangrijke grote steden tegen het einde van het jaar 2013.

Dus ik denk dat ondertussen een heleboel Amerikanen het Scandinavisch ontwerp met z’n strakke lijnen behoorlijk weten te waarderen …

Wisten jullie trouwens dat het Jacky Kennedy was, die in de jaren zestig dit merk op de kaart heeft gezet in Amerika toen ze 8 katoenen Marimekko jurken kocht?