Oude schatten

Had ik al verteld dat Atelier The Jewelry Story een nieuwe site krijgt? Ja, inderdaad veel werk en een heel langdurig proces, niet altijd even leuk ook. Vandaag zocht ik in verband met dit project tussen foto’s van werkstukken die Jan en ik maakten in het verleden. En kijk eens wat ik vond … deze beauties!

Voor de trouwe lezers …  over sommige van deze werkstukken schreef ik al eerder maar toen had ik niet deze mooie foto’s om bij mijn bericht te plaatsen … en nu dus wel. Alle werkstukken zijn aan gekocht door het Fries Museum in Leeuwarden en behoren tot de vaste collectie van het museum.

Servetringen Croissantje ontwerp Marion Pannekoek. De foto is genomen op een meer dan 200 jaar oud linnen servet uit de collectie van het Fries Museum. Als je goed kijkt kun je zien dat het zilver een afdruk van linnen in zich heeft en de vlekjes zijn van puur (24karaat) goud.

zilveren servetringen CROISSANT Marion Pannekoek

Dit zijn zilveren opdien vorken ingelegd met teakhout, ontwerp en uitvoering is van mijn partner Jan Kerkstra. Leuk weetje … het teakhout komt van één van onze oude tuinmeubelen.

Zilveren opdien vorken ingelegd met teakhout Jan Kerkstra

Schaal Swinging Moon, ontwerp Marion Pannekoek. Het randje en de klinknagels waarmee het hout vastzit zijn gemaakt uit 18 karaat goud. Ik herinner me bij het maken van deze schaal dat het rond stomen van het hout nog het aller moeilijkste was. Als je de schaal een duwtje geeft schommelt zij, vandaar de naam.

Grote zilveren schaal "Swinging Moon" Jan Kerkstra en Marion Pannekoek