Open Stal 2016 en ik in de kerk

Zondag hebben Jan en ik de Open Stal in Oldeberkoop bezocht. Het was heerlijk weer en we hebben zoals altijd genoten van de wandeling door het pittoreske Friese dorpje.

Jammer genoeg vond ik de kunst dit jaar, op een paar dingen na, niet heel bijzonder. Volgens mij was de route ook korter geworden? Het werk van Geertje Geertsema hierboven vond ik wel mooi. De basis is een foto waar een potloodlaag bij komt.

Open Stal 2016 Marion Pannekoek

In de Bonifatiuskerk stonden de ezels van Marjolein Mandersloot.

Alhoewel het niets met kunst te maken heeft vermeld ik even het tasje wat ik om heb in de foto. Het tasje is van Koda Amsterdam. Koda maakt tassen van overgebleven stukken stof uit bijvoorbeeld meubelstoffeerderijen. Zij werken samen met Nederlandse ontwerpers. Zo is mijn tasje gemaakt van resten van De Ploeg stof en ontworpen door Chris van Veghel.

Anneliet van Beelen

Dit sculptuur van Anneliet van Beelen is ook gemaakt van rest materiaal.

“Een terugkerend element in mijn werk is recycling, hergebruik van textiel en ander spul uit de kringloopwinkel. Ik maak sculpturen van papier maché (oude kranten), schilderijen op oude gordijnstof, zwemvliezen van een oude jas van zeehondenbont.”

Misschien heb ik het mis maar ik had het idee dat Textiel instituut Hawar dit jaar niet mee deed met Open Stal. Ze waren wel open natuurlijk en profiteerde op die manier van de bezoekers van Open Stal. In de galerie van Hawar was een mooi ingerichte expositie van handgemaakte sieraden van Jannie Rozema, Elly van Elp en Rikki Vrieswijk.

Het is zo langzamerhand traditie om de middag af te sluiten met een wijntje op het mooie terras van Hotel Lunia.

Meer info op: Open Stal 2016