Onze nieuwe hond is gearriveerd uit Spanje

Rubia onze nieuwe hond is gearriveerd! Hier heb ik haar net uit de bench gehaald nadat ze was geland op vliegveld Eindhoven vanuit Granada. Fons onze andere hond was er ook bij en de kennismaking verliep goed. Daarna de lange rit terug in de auto naar Friesland. Gelukkig was ze niet bang in de auto. Samen met Fons lag ze rustig op de achterbank.

Thuisgekomen bleek Rubia erg onzeker en bang. De eerst avond heeft ze op de deurmat doorgebracht. Ze durfde zich niet te verroeren en haar hele lijfje voelde hard en stijf aan van de stress. Waarschijnlijk is ze ’s nachts op verkenningstocht gegaan want de volgende morgen zat ze in de hondenmand.

Rubia asielhond uit Spanje februari 2018

Het zal nog wel even duren voordat Rubia haar draai heeft gevonden. Alles is nieuw voor haar. De hagel en kou ook! En door haar moeilijke verleden heeft ze weinig zelfvertrouwen. Maar elke dag durft ze meer, dus we gaan de goeie kant op.

Grote pluspunten vindt ik dat Rubia onze kat meteen accepteerde en ook de loslopende kippen interesseren haar niet bijster. Bovendien is ze heel nieuwsgierig en pienter. Hierboven sprong ze voor het eerst op de bank. Voor haar een hele overwinning.

Rubia februari 2018

Mijn ervaring tot nu toe met asielhonden is dat ze echt altijd bang zijn voor mannen. Maar Rubia niet, die viel meteen als een blok voor Jan.