Ons bezoek aan Rotterdam

Een klein (foto) verslag van ons bezoek aan Rotterdam.

Wat een wereldstad! Als je van moderne architectuur houdt is Rotterdam een echte must. Een prachtige skyline, vooral langs de rivier de Maas. Op de foto hierboven zie je de Erasmusbrug en de silhouetten van de moderne gebouwen langs de Maas.

Rotterdam Beeld Zadkine

Dit was op de laatste avond op het Plein 1940, aan de Leuvehaven, naast het Maritiem Museum in Rotterdam. We hebben overal heerlijk gegeten, veel vis en schelpdieren en bijna altijd buiten want we boften met het mooie weer. Op de achtergrond het beeld De Verwoeste Stad van Zadkine. Dit beeld maakte Ossip Zadkine naar aanleiding van het bombardement op Rotterdam.

Piet Blom Kubuswoningen

De Kubuswoningen van Piet Blom had ik heel lang geleden al eens gezien. In mijn herinnering was het een grote wijk midden in een zandvlakte. Nu zoveel jaren later zijn de kubuswoningen omgeven door hoge gebouwen.

Kruiden in de Markthal Rotterdam

Dit is een dame die gemalen kruiden verkocht in De Markthal, een imposant gebouw vol met winkeltjes en kramen met etenswaren.

Delftse Poort Rotterdam

Hier sta ik bij het monument Delftse Poort. Het oorspronkelijke gebouw, een stadspoort uit 1764 werd in de tweede wereld oorlog bij het bombardement van Rotterdam vernietigd. Vijftig jaar later werd er op nagenoeg de oorspronkelijke plaats van de Delftsche poort aan het Pompenburg een reconstructie in staal opgericht, ontworpen door de kunstenaar Cor Kraat. Rond de poort zijn enkele restanten opgesteld van de gebeeldhouwde ornamenten die de oorspronkelijke poort sierden.

En verder …

Sculpturen
Overal in de stad staan sculpturen; Pablo Picasso, Joep van Lieshout, Henry Moore, Paul McCarthy, Elmgreen & Dragset: in Rotterdam passeer je topstukken van de meest beroemde kunstenaars ter wereld, gewoon op straat. Ze behoren tot de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam en zijn iedere dag gewoon gratis te bewonderen. In Rotterdam Info Coolsingel is een route beschikbaar, die langs de beelden leidt en tekst en uitleg biedt.

Eten
Authentiek Chinees restaurant: SanSan op de Hang. De bediening hield niet over maar het eten was heel bijzonder. Houd je niet van heel pittig? Dan is dit restaurant niet voor jou.
Vis en schelpdieren in Hotel New York. Voor het uitzicht en het eten is nog steeds goed.

Winkels
In de Pannekoekstraat vind je naast mooie kledingwinkels een interieurzaak, Depot Rotterdam Een ander winkeltje in de Pannekoekstraat vol met mooie tijdloze producten is Pantoufle

Aanrader
Rondvaart door de haven