Noten en zaaddozen als inspiratie

Noten en zaaddozen als inspiratie. Een kleine blik op ons experiment met natuurlijke materialen.

Op de dagen dat het atelier niet open is, proberen we zo veel mogelijk te werken aan nieuwe ontwerpen. Momenteel zijn we aan het experimenteren met zaaddozen en de doppen en schalen van noten. De bedoeling is om een afdruk te maken in zilver.

Helemaal rechts ligt een nieuw ontwerp wat al klaar is. Een hazelnoot ‘gevangen’ in een zilveren kooitje aan een 110 cm. lang zilveren collier. Ik ben heel tevreden over dit ontwerp. Bij de volgende fotosessie hopen we betere foto’s te maken van dit nieuwe halssieraad.

Edelsmid zilver gieten

Het is fijn druk in het atelier. We hebben vrij veel verzoeken om trouwringen te maken. Meestal gaat het om FOREVER, de trouwring ingelegd met hout. Er zijn opdrachten om (oude) gouden sieraden om te smelten zodat er met het goud een nieuw sieraad gemaakt kan worden. Er is af en toe een verkoop en ook sieraden reparaties.

Op de foto afdrukken in zilver van de eucalyptus en hazelnoot. Haarscherp zijn ze geworden. Uiteindelijk zijn we voor pindadop afdrukken gegaan. Wat het uiteindelijk gaat worden? Daarover later meer.