Nieuw keramiek

Zitronesauer Prachtig werk van Ute Naue- Mueller

Het bezoek aan de Keramiekmarkt in Oldenburg was geweldig leuk. Zaterdagmiddag nadat de laatste klant in het atelier was vetrokken zijn wij meteen in de auto gestapt op weg naar een hotelletje vlakbij Oldenburg in Noord Duitsland. Op die manier konden we zondagmorgen vroeg al op de keramiekmarkt zijn. Het was prachtig weer en vooral vroeg in de morgen is de markt een stuk rustiger.

We hebben genoten van mooie vormen en kleuren. Dit jaar ook een paar nieuwe, althans nieuw voor ons, keramisten ontdekt.

Hierboven een prachtige gele vaas van Ute Naue- Mueller. Haar werk ligt boven mijn budget maar ik ga er nu voor sparen om volgend jaar misschien iets van haar te kunnen kopen.

Roger Lewis ceramics ribbed box

Nieuw keramiek … dit is mijn aankoop dit jaar! Ribbed box van Roger Lewis. Werkelijk schitterend mooi gemaakt. Vooral de mooie oker kleur en de techniek spraken me aan in dit werk. De box staat nu te pronken in de huiskamer tussen mijn verzameling keramiek.

Jigger streetdog

De honden waren mee. Mijn honden zijn echte plattelands honden en houden niet van de stad. Jigger, ondertussen hoogbejaard, ging op een gegeven moment liggen en wilde niet meer verder. Op de terugweg zijn we gestopt om de honden te laten zwemmen in een riviertje, dus toen was iedereen weer tevreden.

Ute Naue-Mueller

Neue wege Een mooie grafische vaas van Ute Naue-Mueller.

Michael Cleff

Het werk van Michael-Cleff is werkelijk wonderschoon. Waarom het mij zo aanspreekt?

Michael Cleff Ceramic sculptures

In mijn ogen klopt alles aan zijn sculpturen; de kleuren, de afmetingen, alles is in balans. Ik zou heel graag iets van Michael Cleff willen hebben. Ook hier ga ik voor gaan sparen …

Info over de keramiek markt in Oldenburg: Toepfermarkt Oldenburg

Dit jaar proberen we ook weer naar Keramisto te gaan. Een grote internationale keramiek markt in Milsbeek op 19 en 20 september. Roger Lewis laat ook daar zijn werk zien. Info hier: Keramisto