Meesterlijk 2017 en andere zaken

Jan en ik gaan volgende week naar de Westergasfabriek in Amsterdam om een bezoek te brengen aan Meesterlijk 2017. Ben heel benieuwd hoe deze editie is. Vorig jaar vonden wij het mooie beurs. Er is ambacht, design, food en toegepaste kunst. Meesterlijk van 25 – 27 november in Amsterdam.

Sukha Haarlemmerstraat

Als we dan toch in de buurt zijn gaan we ook even naar de Haarlemmerstraat om Sukha te bezoeken …

Sukha wollen vest

… deze prachtige winkel heeft altijd bijzondere kleding van kleine bedrijfjes en mooie merken. Dit 100% wollen vest heb ik daar gekocht.

This is Koos

Ook willen we naar Koos een pas geopende winkel in de Haarlemmerstraat.

Koos is een schoenen- en tassenmerk dat jaren geleden aan een keukentafel in Nederland ontstond, in een mum van tijd Japan veroverde en nu pas op de Europese markt verkrijgbaar is. Oprichter Nynke Fennema trok als freelance designer naar Japan om er over vorm en kleur bij te leren. Ze bleef er uiteindelijk hangen. Terug in Nederland begon het te kriebelen om haar droom te realiseren: met een klein team simpele maar originele ontwerpen maken met natuurlijke materialen.

This is Koos

In 2001 zag Koos het daglicht. Een collectie met laarzen, schoenen, sandalen en tassen in subtiele tinten en allemaal gemaakt uit zacht buffelleer en soepel suède uit Australië. Nu te koop in hun winkel in de Haarlemmerstraat.

Info over Meesterlijk hier: Meesterlijk
Over Sukha: Sukha
Koos