Lifetime love

.Oranje armband

En de winnaar is …

Enkele weken geleden deelden we met jullie het verhaal achter onze nieuwe serie armbanden. Deze armbanden zijn gemaakt naar een ontwerp dat wij dertig jaar geleden creëerden, toen we nog ‘driehoog achter’ in Amsterdam woonden en werkten vanaf een geïmproviseerde werkbank.

We maakten met dit ontwerp twee verrassende, nieuwe uitvoeringen: een exemplaar in donker notenhout en een versie van kunststof – gemaakt met een 3D-printer.

Al onze sieraden hebben een verhaal en een naam… maar deze nog niet. Daarom nodigden we jullie uit een naam te verzinnen. Tot onze verrassing werden we overstelpt met namen. Vaak met ontroerende verhalen of een mooie uitleg van de naam.

We willen alle inzenders heel hartelijk bedanken voor het delen van hun creativiteit en hun bijzondere verhalen! Na rijp beraad kwam de jury – Misja Beijers, Ingrid van der Geest en Marion Pannenkoek – tot de volgende winnende naam:

VITA

Inzender van deze naam is Myran Gast. We willen Myran van harte feliciteren met haar prijs: de armband in de kleur van haar keuze.

De jury onderbouwde de keuze voor Vita als volgt:
“Vita betekent leven. En het verhaal van Marion en Jan gaat over een leven van samen mooie dingen maken. De sieraden van The Jewelry Story gaan ook een leven lang mee, omdat ze tijdloos zijn. De juryleden vinden Vita tevens mooi van klank.”

De jury bestond uit:
– fotograaf en fashionblogger Misja Beijers, www.misjab.nl
– sieradenontwerper en blogger Marion Pannekoek, www.thejewelrystory.com
– conceptontwikkelaar en copywriter Ingrid van der Geest, www.pitcc.nl

 

.Lifetime love …

Het verhaal van een werkbank ‘driehoog-achter’, een bijzondere armband en twee ontwerpers met een tijdloze visie

Ruim dertig jaar geleden woonden Jan Kerkstra en Marion Pannekoek ‘driehoog-achter’ in Amsterdam. Jan en Marion wisten precies wat ze wilden: ambachtelijke sieraden maken die een leven lang meegaan. Ze hadden geen atelier, maar creëerden een werkbank onder de hoogslaper in hun appartement. Aan die niet-alledaagse werkbank werd hun eerste ontwerp voor een armband geboren. Wat ze toen nog niet wisten, is dat deze passie voor sieraden een ‘lifetime love’ zou worden …

Jan Kerkstra en Marion Pannekoek

 

Naar Amerika!

  • Na dit eerste ontwerp volgden nog vele andere ontwerpen. Jan en Marion woonden en werkten een aantal jaren in de VS. Ze verkochten hun sieraden op Art Shows door het hele land. Daarnaast werden hun sieraden verkocht in alle grote galeries, van New York tot Los Angeles.

 

Idaho en Atlanta Art Show in Piedmontpark

 

Een idyllisch wit huisje in Friesland

  • In de jaren 90 verhuisden Jan en Marion naar een idyllisch wit huisje in het Friese Wijnjewoude. Ze lanceerden The Jewelry Story. Deze merknaam gaf precies weer waarvoor ze staan: sieraden met een verhaal. Elk sieraad van Jan en Marion is naar eigen ontwerp en met liefde en vakmanschap gemaakt. Het werk van Jan en Marion won diverse prijzen en is opgenomen in collecties van nationale en internationale musea.

 

Jan Kerkstra en Marion Pannekoek

 

Tijdloos ontwerp krijgt een nieuwe productiemethode

  • Dertig jaar later draagt Marion nog regelmatig die allereerste armband. Nog steeds krijgt ze er enthousiaste reacties op. Het ontwerp blijkt inderdaad tijdloos. Dit zette Jan en Marion aan het denken: wat als ze nu eens dit ontwerp uitvoerden in ander materiaal? Ze onderzochten diverse productiemethoden en materialen en maakten twee verrassende, nieuwe uitvoeringen: een exemplaar in donker notenhout en een versie van kunststof – gemaakt met een 3D-printer.

 

3D armband in productie The Jewelry Story

 

Lifetime love

  • Wat dertig jaar geleden begon als een startend bedrijf met een geïmproviseerde werkbank ‘driehoog-achter’, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal sieradenmerk. Die wens om tijdloze sieraden te maken is in vervulling gegaan. Jan en Marion, maar ook hun klanten, hebben met veel van de sieraden van The Jewelry Story een ‘lifetime love’ opgebouwd …

 

The JewelryStory atelier Jan Kerkstra |Marion Pannekoek edelsmeden

 

Alle sieraden van The Jewelry Story hebben een naam … maar deze nieuwe armbandenlijn nog niet. Weet u een leuke naam voor deze bijzondere armbanden? Laat het ons weten en maak kans op deze armband!  De campagne loopt tot 1 december 2016.

 

Beide versies van de armband staan in onze online shop. Bekijk de verschillende kleuren van de te winnen armband hier: 3D armband in kunststof
De walnoten versie van de armband vindt u hier: Houten armband