Lets get personal

Als ik mensen vertel dat ik 2 honden en een poes heb kijkt men daar niet vreemd van op, ik woon tenslotte op het platteland …

witte en zwarte rennende honden

Maar als ik ze vertel dat ik ook kippen heb, zie ik sommige mensen denken: “Ik wist niet dat Marion ook nog boerin was?”

Een haan en een kip in de tuin

En als ik ze dan tenslotte zeg dat ik ook nog eens 22 duiven heb zijn de meeste mensen stom verbaasd …

badderende duiven

De andere dieren hoef ik niet uit te leggen (denk ik) maar waarom in hemelsnaam heb ik duiven?
Duiven zijn erg vreedzaam en tolerant voor elkaar, hun koerende geluid heeft een kalmerende werking, althans op mij.

Aan het eind van de middag ga ik in de tuin zitten met een glas wijn om mijn duiven los te laten en ze te laten vliegen. Duiven komen altijd weer terug naar hun hok daar hebben ze een speciaal instinct voor. Wat ze het allerliefste doen is badderen in de halve regenton die voor hun hok staat. Ze vinden het heerlijk om met hun vleugels het water op te spatten en ze kunnen zelfs  even op het water blijven drijven…

Ik houd op om mijn liefde voor duiven uit te leggen … het zal altijd wel zo blijven … de meeste mensen hebben een hekel aan duiven en slechts een enkeling vindt ze leuk!