Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

Afgelopen zondag hebben Jan en ik een uitstapje gemaakt om de ‘Love-fountain’ in Leeuwarden te gaan bekijken. De “Love-fontein” is één van de fonteinen die in het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad zijn geplaatst in 11 Friese steden. Dezelfde steden als van de Friese elf steden tocht. Internationale kunstenaars hebben een passende fontein voor elk van de steden gemaakt.

De “Love-fontein” is makkelijk te vinden, de zeven meter hoge kinderhoofden staan vlak voor het treinstation in Leeuwarden. Het ontwerp is van de Spaanse kunstenaar Jaume Plenza die zijn inspiratie voor de fontein opdeed toen hij ’s morgens vroeg de mistwolken, ook wel witte wieven genoemd, zag liggen over het wijde Friese landschap.

varende auto in de gracht Leeuwarden

Vanaf de fontein zijn we even het centrum rondgewandeld. Onderweg kwamen we in de Prinsentuin een zangkoor tegen en verderop een DJ met vreselijke techno muziek op het plein voor de Oldehove. En toen we langs de gracht liepen kwam opeens dit autootje langs.

Schip in Leeuwarden

Zelfs onder de brug was er gedacht aan kunst.

Snakkerburen

Op de terugweg zijn we door Snakkerburen gereden. Een mooi klein dorp ten noorden van Leeuwarden aan de Dokkumer Ee. Het dorp telt ongeveer 215 inwoners.

Foto Love Fontein via: Leeuwarder Courant hier kunt u ook de info vinden over de tocht langs alle fonteinen in de elf Friese dorpen.