Keramiek in Galerie de Lawei in Drachten

Graag maak ik u even attent op de tentoonstelling Keramiek in Galerie de Lawei in Drachten. Ik kan er niets over vetrellen omdat ik er (nog) nog niet geweest ben. Peter Hiemstra (foto hierboven) is de enige waarvan ik het werk goed ken en zijn beelden vindt ik bijna altijd mooi.

Vier keramisten (kunstenaars) laten elk op hun eigen wijze zien welke verschillende uitingsvormen keramiek kan hebben. De transparante, ijzige glazuurpanelen van Jeroen Bechtold, de strakke plaatconstructies van Gertjan van der Stelt, de amorfe vormen van Mirjam Veldhuis en de figuratieve beelden Peter Hiemstra worden aangevuld met naoorlogs fabriekskeramiek uit de verzameling van Bert Munsterman.

Nog te zien t/m 31 maart 2019

Galerie de Lawei, Laweiplein 1, Drachten

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur