In ons atelier vandaag amandelcake bij de koffie

Zoals sommige van jullie misschien wel weten ben ik een vrij goeie kok. Ik besteed bijna elke dag veel aandacht aan het avondeten. Maar bakken had ik nog nooit gedaan. Maar kijk aan sinds kort ben ik ook daar aan begonnen. Ja, ja beter laat dan nooit. Mijn eerste poging was een bananenbrood en op de foto staat mijn derde amandelcake. Een vreselijk dikmakend maar heel eenvoudig te maken, heerlijk, Portugees recept.

Wie vandaag langs komt in ons atelier krijgt een stukje … wel opschieten want hij is al bijna op!

Ingrediënten

250 gram Amandelmeel, 300 gram fijne suiker, boter om in te vetten, 2 eetlepels bloem, 7 eieren, halve theelepel kaneel, poedersuiker.

Maken

Klop de eieren los en voeg de suiker en kaneel toe. Doe de bloem en het amandelmeel erbij. Roer alles goed door elkaar. Vet een taartvorm in met boter (ik gebruik een siliconen vorm van dr. Oetker van 23 cm doorsnede) Zet de taart ongeveer een half uur in de oven op 175 graden, Bestrooi met poedersuiker. In Portugal heet het amandelkoek, ik zou zeggen, het is meer een platte taart of cake. Succes!