Het voelt als lente

De eerste tekenen zijn er … het voelt als lente! Deze foto van wilgenkatjes is uit het weblog van Mary Jo Hoffman. Zij maakt elke dag een foto van de natuur rondom haar huis.

Duif met jong

In mijn duivenhok is de lente al gearriveerd. Dit jonge duifje is een paar uur oud. Het andere ei komt een dag later uit.

eelderwolde huis

Vlakbij de stad Groningen kwamen we laatst dit huis tegen. Het kleine huis vind ik werkelijk prachtig. Op de foto is het niet goed te zien maar de buitenmuur bestaat uit verticale planken. Ook de schoorstenen zijn bedekt met hout. Het dak is omlijst met een smalle streep zink en de dakpannen zijn oud, antiek zelfs. leuk deze combinatie van oud en nieuw. Weet iemand toevallig wie de architect is van dit huis? Het huis staat in Eelderwolde.

Mary Jo Hoffman Judas penning

Nog een foto van het weblog van Mary Jo Hoffman. Het is de zaaddoos van Judas penning. In mijn tuin zijn de nieuwe Judas penningen al weer aan het groeien.

Marion Pannekoek met hond

Wandeling met de honden langs het riviertje het Koningsdiep in Beetsterzwaag. Dit ben ik dik aangekleed tegen de kou samen met Jigger de hond. Een paar weken geleden dacht ik dat we afscheid van Jigger moesten nemen. Ze kon alleen nog maar bibberen en in haar mandje liggen. Als we haar aanraakten begon ze te gillen. Omdat Jigger een straathond is weet ik niet precies hoe oud ze is. Wel weet ik dat ze bijna blind is en echt helemaal doof. Na twee dagen bibberen besloot ze toch maar verder te gaan met haar leven.

jonge slaplantjes

Jawel, ik kon het niet laten … de eerste slaplantjes en 2 soorten peterselie zitten in de grond!