Herinneringen aan een mooie vakantie

Een week was natuurlijk veel te kort maar het was een heerlijke vakantie. De reden dat ik niet eerder bericht heb over de vakantie is omdat ik ziek terug ben gekomen. Ik dacht dat het om een zware verkoudheid ging maar het bleek een longontsteking te zijn. Ik ben al wel aan de beterende hand maar heel veel puf heb ik nog niet. Genoeg hierover … hier zijn de foto’s …

Onze (rode) auto op de boot vanuit Duinkerke op weg naar Dover. Een paar uurtjes varen op zee, wat vind ik dat toch heerlijk!

lyme-regis

Onze tweede stop op weg naar Cornwall was Lyme Regis in Dorset. Ons bed en Breakfast lag pal aan zee met uitzicht op de vissershaven.

the-cobb-arms-in-lyme-regis

Ons B&B The Cobb’s Arms in Lyme Regis by night.

st-michaels-mount

Aangekomen in Marazion in Cornwall. Hier was ons B&B tegenover St. Michaels Mount, een oud klooster, nu kasteel. Bij vloed werd je met een sloep overgezet, bij eb kon je lopen naar het eiland. Kijk hier maar eens: Through time and tide

st-michaels-mount-castle

Op de dag dat we het kasteel bezochten stond er een vrij harde wind. De reis met het sloepje ging er ruig aan toe. Vanwege de harde wind bleef de zee hoog en werd het pad naar het vaste land die dag niet droog. We moesten met onze schoenen in de hand terugwaden door de zee.

succulent-garden-st-michaels-mount

Vanwege het milde klimaat, (nooit vorst) doen vetplanten het erg goed. Er is een grote tuin aangelegd rond het kasteel met voornamelijk palmbomen en vetplanten.

succulent

Groot en mooi waren ze …

succulent-garden-st-michaels-mount-cornwall

… en heel veel verschillende soorten.

st-ives

Dit is Sint Ives. Aangetrokken door het mooie licht werd St Ives rond 1928 een plek waar veel kunstenaars naar toe trokken. Onder meer Piet Mondriaan en de beeldhouwer Barbara Hepworth hebben hier gewoond. Dit stadje heeft een aantal kunst galleries en sinds 1993 is er ook een dependance van the Tate Gallery in Londen. The Tate Gallery beheert het Barbara Hepworth Museum en de beeldentuin.

studio-barbara-hepworth

Het museum (voormalig woonhuis), het atelier en de beeldentuin van Barbara Hepworth waren geweldig. Hierboven een selfie van ons in haar atelier.

sculpture-garden-barbara-hepworth

De beeldentuin had een prachtig uitzicht op de blauwe zee. (niet te zien op de foto)

pigeons-at-st-ives

Duiven in St. Ives.

leaving-white-cliffs-of-dover

De terugreis met de boot naar Duinkerke. Je kunt nog net de White cliffs van Dover zien.