Groninger platteland

Gisteren hebben Jan en ik een rondje Groninger platteland gedaan, mooie luchten, veel weidevogels, mooie kunst en een lekker voorjaarszonnetje…

We begonnen bij museum Het Kunstpaviljoen, in Nieuw-Roden, Drenthe, een expositieruimte in huiselijke omgeving waarin architectuur, interieur en natuur samenvallen. Het museum is het levenswerk van Jannie Tonnis de Graaf en haar man Jod Kuiper en tevens hun woonhuis.

In de vaste collectie is werk te vinden van o.a.: Arjan van Arendonk, Maarten Baas, Maarten Baptist, Jurgen Bey, Piet Hein Eek, Mieke Groot, Studio Job, Joris Laarman, Richard Meitner, Meesters en van der Park,  Frederik Roijé, Piet Stockmans, Rob Scholte, Cornelie Tollens, Auke de Vries, Mary Waters en Anne Wenzel. Een groot gedeelte van de eigen collectie wordt permanent getoond. Per jaar worden er vier tentoonstellingen georganiseerd.

Toen Museum De Buitenplaats in Eelde een museum voor figuratieve kunst. Het was natuurlijk nog een beetje te vroeg voor de prachtig tuin waarvan het organische deel aansluit bij de architectuur van het museumpaviljoen. In dit deel ligt onder andere de beeldentuin.

Heerlijk met de honden gewandeld langs het Reitdiep

en tot slot oesters mét witte wijn, op het terras van restaurant ‘t Oestertje in Oldehove.

Zoals je op de foto kunt zien zit dit piepkleine restaurantje nogal op een onverwachte locatie, het heeft zelfs geen eigen website maar je wordt er hartelijk ontvangen en de schaal en schelpdieren die we er aten waren verrukkelijk! Wel even van tevoren reserveren.

foto Reitdiep via Antoine foto tuin van de Buitenplaats via het wandelweblog Tiny