Foto’s van Lieve Blancquaert

Het duurt nog een even voordat deze fototentoonstelling van de Belgische fotograaf  Lieve Blancquaert in het Karmelklooster in Drachten plaatsvindt.

Ik zou zeggen zet het alvast in je agenda want de foto’s zijn echt indrukwekkend.

Bevallen in India

Fotografe en journalist Lieve Blancquaert reist de wereld rond om te onderzoeken wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld te worden geboren. Elke dag worden er wereldwijd 364.501 kinderen geboren, dat zijn er bijna vijf per seconde of 300 per minuut.

Geboorte in Atlanta USA

Geboorte in Atlanta, Georgia, USA

Kinderen krijgen is een universeel gegeven, maar verschillen zijn er zeker, zowel per continent als per land. Lieve ontmoet de moeders tijdens de meest emotionele gebeurtenissen uit hun leven: de geboorte van hun zoon of dochter.

Geboorte in Koeweit City

Pas geboren in Koeweit City

Deze tentoonstelling laat de grote verschillen zien tussen zwanger zijn, bevallen en je kind verwelkomen in verschillende delen van de wereld. De fotograaf laat zien hoe verschillend de situatie en toekomst van de vrouwen en dus van hun kinderen is.  BIRTHDAY is een meeslepend verslag in woord en beeld, vertederend en confronterend. Verwacht in oktober 2017 in het Karmel Klooster in Drachten.

Website Karmel Klooster
Website Lieve Blancquaert