Even voorstellen fotograaf Ruurd Jelle van der Leij mede exposant bij Inside & Outside!

Sneeuwuil. Foto van Ruurd Jelle van der Leij.

Graag stel ik natuurfotograaf Ruurd Jelle van der Leij aan jullie voor. Hij is mede exposant op onze Lente Presentatie Inside & Outside op 17 en 18 mei in De Slotplaats Bakkeveen.

Wij leerden Ruurd Jelle van der Leij kennen omdat wij de trouwring Forever voor hem hebben gemaakt.
Hij vertelde over z’n fotografie en omdat Jan en ik allebei vogelfan zijn sprak z’n werk ons meteen aan.
We vinden het heel leuk dat zijn mooie foto’s onderdeel zijn van onze Lente expositie Inside & Outside!

parende kluten Ruurd Jelle van der Leij

Parende Kluten

Van jongs af aan is Ruurd Jelle van der Leij geïnteresseerd geweest in vogels. Als jongen kwam hij in contact met een fanatieke groep vogelaars uit Oldeholtpade. Ze namen hem mee tijdens het ringen van onder meer Kerkuilen, Havik, Buizerd, en Sperwer. In het voorjaar ging Ruurd Jelle mee op hun vogelreizen naar Polen en Oost-Duitsland. En in het najaar gingen ze steevast naar Falsterbo, Zweden om daar de enorme vogeltrek te aanschouwen.

vogel Ruurd Jelle van der Leij

Foto: Ruurd Jelle van der Leij

Gedurende zijn studie Kust en Zee Management op het Van Hall te Leeuwarden, kwam zijn passie voor fotografie steeds nadrukkelijker naar voren. In augustus 2007 vertrok hij met zijn eigen spiegelreflexcamera en een aantal lenzen  5 maanden naar Noorwegen om daar en een aantal modules voor zijn studie te gaan volgen.

Hermelijn Ruurd jelle van der leij

Hermelijn

Bij terugkomst bleek de drive om te fotograferen alleen maar groter en de tijd was rijp om een mooie 500mm lens te kopen zodat ook vogelfotografie tot de mogelijkheden ging behoren.

Inmiddels is van der Leij fulltime fotograaf. Zijn foto’s worden o.a. verkocht door de beeldbank FotoNatura. Recent is het vogelboek Et Stellingwarver verschenen. Het vogelboek kunt u bestellen via Ruurd Jelle z’n website. De natuurfotograaf geeft ook lezingen en u kunt mee met Ruurd Jelle op vogel excursie. Meer info hierover op Highkeyart

Nieuwsgierig naar wie er nog meer meedoen aan onze Inside & Outside expositie? Klik dan hier.
Van harte welkom!