Er was eens een vrouw genaamd Yoko Ono

Er was eens een vrouw genaamd Yoko Ono die het voor elkaar kreeg om de vrede tussen The Beatles te verstoren. De meeste mensen hielden niet van Yoko Ono. Ik vond haar wel interessant. Maar ik heb nooit haar kunst gevolgd of geprobeerd het te begrijpen. Ook was ik niet erg geïnteresseerd in The Beatles, want ik was een Stones fan. Hoe dan ook …

Heel lang geleden reisde Jan, ik en een kleine hondje genaamd Wolga een jaar lang rond in de Verenigde Staten van Amerika.

We reisden en woonden in een busje. We volgden de zon, werkte als het geld op was en elke ochtend aten we roerei gemaakt op onze eigen kampvuurtje. Op deze manier heb ik bijna alle staten van de Verenigde Staten bezocht. Onderweg kwamen we langs prachtige landschappen en we hebben veel interessante mensen ontmoet.

American highway

Veel dingen die gebeurd zijn tijdens die trip zal ik nooit vergeten. Zoals bijvoorbeeld de moord op John Lennon. Ik denk dat we ergens in het zuiden van Californië waren toen ik op een ochtend de krant ging halen. Het nieuws verpletterde ons volkomen. John Lennon neergeschoten! Wat een tragedie … Ons visum was nog een paar weken geldig maar we hebben meteen ons busje verkocht en zijn  zo snel als we konden het land uitgevlogen. Dat was het niet zo gelukkig einde van onze mooie lange reis.

Terug naar Yoko Ono … Zoals ik al zei heb ik Yoko en haar carrière nooit zo gevolgd, maar laatst kwam ik een artikel tegen waarin stond dat Yoko koffie kopjes heeft ontworpen voor illy. voor illy. De cups die Yoko ontwierp heten MENDED CUPS.

Yoko Ono Mended Cups

They are of six cups that bear gold, ‘shattered’ and ‘mended’ crack lines – accompanied by six individual saucers that state, in Yoko Ono’s handwriting, six catastrophic events that have affected the world; some have directly affected her life, and others only indirectly, yet bringing death to millions of people. Each saucer states the date and place of the tragic event and concludes with the words “… mended in 2015.”

The seventh cup in the collection, UNBROKEN CUP, is untouched with no cracked or mended lines, reflecting peace and hope with Ono’s handwritten words on the saucer, “This cup will never be broken as it will be under your protection.”

Yoko Ono for illy

Ik vind MENDED CUPS een mooi concept. De manier waarop Yoko werd geïnspireerd door de tragedies in het leven spreekt me aan.