Een zieke kip

Dit is Pruikje of ook wel Beethoven. Een oud kipje wat niet meer zo goed kan meekomen met de andere groep kippen. Gisteren aan het eind van de middag vond ik haar in de kippenren, ze zat raar scheefgezakt en kon niet meer lopen. Ik heb haar binnen in een kooi gezet zodat ze kon opwarmen en heb haar daar voor de nacht gehouden. Tot mijn verbazing was ze vanmorgen weer levendig, ze at en nu kan ze zelf al weer op de stok springen.

Dit zelfde kipje heeft ook al eens een aanval van een wild beest overleefd. Op een nacht werd ik wakker van een vreselijk gekrijs, ik wist toen nog niet dat kippen konden gillen als varkens en vond Pruikje zwaar gehavend in de kippenren. Ze was door een beest van de stok en uit het nachthok gesleept. Ze miste een halve vleugel en bij haar bek zat een vreselijke scheur, Pruikje zelf was bewusteloos. Ik heb haar in het stro gelegd en verwachtte niet dat ze de morgen zou halen.

Maar jawel toen ik de volgende morgen ging kijken stond ze weer op haar poten. Vanwege de uitgescheurde bek heb ik een week lang al haar voer gemalen en als papje aan haar gevoerd. Ze is gelukkig heel tam en vond het niet erg om een week lang in een kooi te wonen. Ze herstelde volledig.

Waarschijnlijk heeft pruikje nu een mini beroerte gehad. Maar zo te zien komt ze er weer bovenop.