De Meidoorn in onze tuin

Een Meidoorn is natuurlijk een ideale plek voor een vogel om je nest in te bouwen. Door de wirwar van takken waar ook nog eens kleine stekels aan zitten is het een bijna ondoordringbaar fort.

In de Meidoorn in onze tuin bouwen al jaren lang eksters hun nest, een groot hoog bouwwerk met verschillende verdiepingen. Twee jaar geleden werd het eksternest overgenomen door ransuilen. Het was een groot gevecht met veel gekrijs, vooral ’s nachts. Toen de eieren van de uilen uitkwamen zijn de jonkies opgepeuzeld door de familie ekster. Een groot drama. Daarna namen de eksters het nest weer in gebruik.

Dit jaar zijn een stel houtduiven zo dom geweest om hun nest pal onder het eksternest te bouwen. Als je goed kijkt zie je tussen de takken het roze bekje van de houtduif. Ze zit op haar nest op nog geen 30 cm. afstand van het eksternest. Deze keer geen gevecht … over een paar weken hebben we weer een smakelijke hap dachten de eksters. Elk moment kunnen de duiveneieren uitkomen …

Wit huis met tuin

Even gewoon wat mooie plaatjes van een lente die eindelijk zichtbaar begint te worden … dit is een gedeelte van onze tuin en oprit. Langzaam maar zeker wordt alles groener rond ons huis.

Marion Pannekoek met honden in Bakkeveen

Wandelen met de honden in het gebied waar de honden los mogen lopen in Bakkeveen.

Krent

Dit krentenboompje staat op de heide in Bakkeveen. Wat een plaatje he?