De markthal in Rotterdam

Aanstaand weekend gaan we een paar dagen naar Rotterdam. Het is ruim 20 jaar geleden dat we een echt bezoek brachten aan deze stad. Tussendoor zijn we wel een keer in Hotel New York geweest waar we heerlijk gegeten hebben. Dit restaurant staat weer op ons lijstje vanwege het uitzicht en vanwege de vele soorten vis en schaaldieren op het menu.

Het lijstje van de dingen die we willen bekijken is aardig lang; een rondvaart door de haven, een bezoek aan de Kubuswoningen van architect Piet Blom, Design en Kunst warenhuis Goos, Stadspark, een park op een gebouw, galeries en kledingwinkels, een rit met een watertaxi en natuurlijk willen we de Markthal zien.

Markthal Rotterdam

De Markthal is – in navolging van Stockholm, Barcelona en Valencia – de eerste overdekte versmarkt in Nederland. Dit spectaculaire gebouw met z’n typisch Rotterdamse architectuur staat op een prominente plek in het centrum van Rotterdam. In de Markthal wordt puur en eerlijk voedsel aangeboden in iedere denkbare vorm. Aan de buitenkant van het gebouw zijn appartementen gebouwd en op de onderste verdiepingen winkeltjes en restaurants.

Architect van de markthal is Winy Maas van MVRDV, een Nederlands architectenbureau. De Markthal is niet alleen vanwege zijn vorm uniek, de wand aan de binnenkant is bekleed met een enorm kunstwerk van Arno Coenen met afbeeldingen van enorm vergrote fruit, graan en insecten. Het gebouw biedt een mix aan functies: versmarkt, foodwinkels, horeca, appartementen, een klein museum en parkeren.

Heeft er iemand nog meer tips?

Bekijk nog meer foto’s van de markthal op het blog: The Dutch Chronicles

Volgende week komen we weer thuis en is ons atelier zoals gebruikelijk open op: donderdag – vrijdag en zaterdag. De huisoppassers en onze honden waken over het huis.