Dag zomer

De jonge zwaluwen zijn vandaag uitgevlogen. Nog een paar weken en ze gaan op weg naar Afrika. Dat betekent dat de zomer voorbij is. Dag zomer.

Buitenklussen zoals het snoeien van onze grote beukenbomen hebben opeens grote haast. Met harde wind sta je liever niet op zo’n lange ladder.

Voor ons was het een fijne drukke zomer. Veel klanten wisten de weg naar ons atelier te vinden en ook internet begint echt voor ons te werken. Nu de herfst in de lucht zit gaan we weer aan de winter activiteiten denken.

De eerste happening is SIERAAD in november in Amsterdam. We kijken ernaar uit om weer deel te nemen aan deze mooie internationale sieraden fair. De nieuwsbrief met alle informatie over dit evenement krijgt u binnenkort! Bent u nog geen abonnee op onze nieuwsbrief? Klik dan hier: NIEUWSBRIEF

Grote ring met ebbenhout

Dit is één van onze nieuwste ringen, gefotografeerd met de hulp van typische bloemen uit de zomer.

Keramiek museum Leeuwarden

Een beetje een rommelige blog post maar ik wil ook nog even vertellen over ons bezoekje aan het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Dit is zo’n mooi museum met een werkelijk schitterende collectie. Het museum is ooit gebouwd als herenhuis in 1693. De buitenkant is niet echt spectaculair maar binnen is het mooi en kun je uren ronddwalen tussen eigentijds, of juist heel oud keramiek.

Marion Pannekoek in het Keramiekmuseum Leeuwarden

Het Princessehof Museum heeft de belangrijkste collectie verzameling Martavanen in de Westerse wereld.
Op de foto zie je slechts een klein gedeelte van de grote potten.

Martavanen zijn grote potten die gebruikt werden voor het vervoer per schip of kameel van fruit of specerijen. De kruiken werden vastgezet met touw aan de stenen lussen. lastig te zien op deze foto. Het zijn de kleine lussen onderaan de hals van de pot.

De museum shop is, als je van eigentijds keramiek houdt een echte aanrader.

Meer info: Princessehof Keramiekmuseum

En klik op de link: grote zilveren ring met ebbenhout als u meer wilt weten over de zilveren ring.